امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

طرح توجیهی تولید رنگهای صنعتی و ساختمانی شركت مهررنگ

طرح توجیهی تولید رنگهای صنعتی و ساختمانی شركت مهررنگ دسته: صنعتی
بازدید: 10 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 153 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 212

رنگهای صنعتی و ساختمانی محدوده وسیعی از كالاها را در بر می گیرد كه تنوع این تولیدات تفاوتهای بسیاری را در جنس ،‌شكل و خصوصیات آنها ایجاد می كند كه بالطبع روشهای ساخت گوناگونی را طلب می كند از آنجا كه تولید تمامی انواع رنگ صنعتی و ساختمانی به دلیل تفاوت روشهای ساخت آنها در یك واحد تولیدی صنعتی بویژه درچهارچوب صنایع كوچك امكان ندارد ، طرح حاضر اح

قیمت فایل فقط 26,000 تومان

خرید

فصل اول

كلیاتی در راستای شناسائی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید.

طرح تولید رنگهای صنعتی و ساختمانی :

تمركز روز افزون جمعیت جهان در شهرها و همچنین رشد عظیم جمعیت و افزایش فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی مربوط به آنها ، رشد پروژه های عظیم اقتصادی ، عمرانی و . . . كه ملزم این تحولات است . الزاماً باعث رشد مصرف مصالح ساختمانی انواع رنگهای صنعتی و ساختمانی نیز می شود ، خواهد بود.

رنگهای صنعتی و ساختمانی در گروه كالاهای مصالح ساختمانی ، صنعتی قرار می گیرند ، بنابراین بازار مصرف بالقوه بسیار بالایی برای آنها وجود دارد ، لذا احداث واحدهایی جهت رفع نیازهای مربوطه ضروری بنظر می رسد .

رنگهای صنعتی و ساختمانی محدوده وسیعی از كالاها را در بر می گیرد كه تنوع این تولیدات تفاوتهای بسیاری را در جنس ،‌شكل و خصوصیات آنها ایجاد می كند كه بالطبع روشهای ساخت گوناگونی را طلب می كند .

از آنجا كه تولید تمامی انواع رنگ صنعتی و ساختمانی به دلیل تفاوت روشهای ساخت آنها در یك واحد تولیدی صنعتی بویژه درچهارچوب صنایع كوچك امكان ندارد ، طرح حاضر احداث واحدهایی كه عمده ترین انواع اینگونه كالاها را تولید می نمایند مد نظر دارد .

مهمترین ویژگی های تولید رنگهای صنعتی و ساختمانی ماهیت كارگاهی ، ناپیوسته و سیكلی بودن آن است . محصولات از مواد مختلفی تشكیل شده كه هر یك از این مخواد به فراخور نیاز به روش مناسبی تهیه می گردد و در نهایت با Mix كلیه مواد با یكدیگر محصول نهایی آماده می گردد ، مواد به صورت ناپیوسته اما مداوم و سیكلی در یك یا چند مرحله تولید می شود و پس از ساخته شدن انبار می گردد .

در طرح حاضر جهت انجام محاسبات نمونه با توجه به حیطه فراگیری محصولات واحد ، هدف بهره گیری از حداكثر تنوع تولیدات به منظور برخوردار بودن واحد از حداكثر انواع ماشین آلات و تجهیزات تولیدی در چهار چوب حیطه فعالیت آن بوده است و بدینوسیله واحد بالقوه قادر به تولید طیف گسترده ای از رنگهای صنعتی و ساختمانی بر حسب انواع تقاضا خواهد بود ، اما در نهایت سرمایه گذاری های علاقمندان در این صنعت می تواند برای انواع محصولات و ظرفیت تولیدی مورد نظر خود به افزایش یا كاهش و یا حذف انواع و یا تعداد برخی از ماشین آلات و تجهیزات تولیدی اقدام نمایند این امر اگر با دقت كارشناسی انجام گیرد تاثیر بسیار ناچیزی در كارائی و شاخصهای اقتصادی واحد خواهد داشت .

تعیین ظرفیت واحد برای انواع مختلف محصولات نمونه انتخاب می شود ، بر اساس استفاده بهینه از توانایی های ماشین آلات و تجهیزات تولیدی موجود انجام گرفته و تضمین می كند اقتصادی ترین طریقه عملكرد واحد باشد .

مطالعات مالی و اقتصادی طرح با توجه به برآورد هزینه ها انجام خواهد شد و بر اساس نرخهای متداول موجود و استعلام بعمل آمده از صاحبان صنایع و سازندگان ماشین آلات انجام می شود وبا كمك نرم افزار كامپیوتری جمع بندی شده و ارائه خواهد شد كه نتایج طرح حاكی از سودآوری بالای طرح ، حالت پایدار و شاخصهای مطلوب اقتصادی آن خواهد بود .

ـ مشخصات فنی محصول شكل ـ طبقه بندی ـ فرمول و . . .

ـ اصول اساسی

قدرت پوشانندگی و محافظت زمینه و یا تزئین زمینه دو خاصیت مهم یك روكش می باشد . بسته به اینكه كاربرد نهایی روكش كجاست یكی از دو ویژگی فوق ممكن است مهم تر از دیگری باشد . برای مثال ، حفاظت یك پل فولادی چندین میلیون دلاری در مقابل خوردگی خیلی مهمتر از عامل          تزئین كنندگی آن است .

روكشهای تبدیل پذیر و تبدیل ناپذیر :

روكشها بسته به ماهیت خود معمولاً به حالت مایع بكار رفته وسپس به صورت یك فیلم جدید با درجه چسبندگی معین بر روی زمینه زیرین در       می آیند . روكشها به دو گروه اصلی تقسیم می شوند : تبدیل پذیر و تبدیل ناپذیر .

روكشهای تبدیل ناپذیر آنهایی هستند كه در طی فرآیند تشكیل فیلم در آنها برخی تغییرات شیمیائی اتفاق می افتد . تغییرات شیمیائی مزبور موجب تبدیل          رنگپایه های پلیمری به یك شبكه سه بعدی می شوند . تغییرات فوق دائمی بوده و با حرارت و با اغلب حلالها نمی توان آن را به حالت اولیه برگرداند . شبكه شدن رنگپایه های پلیمری فوق ممكن است از طریق مكانیسم اكسیداسیون ( مثل روغنها با رنگهای الكیدی ) یا از طریق كاتالیزور ( مثل روكشها اوره ـ فرمالدئید ) و مواد پخت كنده آمینی ( مثل سیستهای اپوكسی ) و یا بطور ساده توسط پرتوهای UV انجام گیرد . در آینده همه انواع فیلمهای سخت مورد بحث قرار خواهند گرفت .

تشكیل فیل لاتكس :

روكشهای تبدیل ناپذیر آنهایی هستند كه تشكیل فیلم آنها بوسیله واكنشهای شیمیائی یا هر گونه تغییر دیگری انجام نمی گیرد بلكه آنها از طریق تبخیر حلال یا مایعی كه در آن پخش شده اند فیلم تشكیل می دهند و رنگپایه پلمیری را به صورت فیلم برروی زمینه بر جا می گذارد . تشكیل چنین فیلمهایی عموماً ماهیت پلاستیكهای گرما نرم را دارد . از لحاظ قدمت ، لاكهای نیتروسلولز مثالی از این روكشها هستند كه با تبخیر حلال فیلم تشكیل می دهند . هر چه حلال بیشتر گردد غلظت رزین افزایش می یابد . در این مورد برای اینكه فیلم ماهیت یكوانختی داشته باشد سازگاری حلال باقیمانده با رزین مهم است ( رزین نباید در محلول رسوب كند ) . به مرور زمان و با تبخیر حلال یك فیلم نازك سفت و غلظ تشكیل می گردد . اینكه چه موقعی فیلم حاصل به آخرین حد سختی خواهد رسید به تمایل حلال برای ماندن در فیلم بستگی دارد . تشكیل فیلمی هموژن با مدت خشك شدن مناسب مشروط به انتخاب صحیح حلال است . بعداً گفته خواهد شد كه حلالهای مختلف سرعتهای تبخیر و خواص حلالیتی متفاوتی دارند .

مفاهیم خاص دیگری در مورد تشكیل فیلم در رنگهای لاتكس می توان ملاحظه كرد . مكانیسم تشكیل فیلم توسط روكشهای امولسیونی ، با سیستمهای حلال مورد بحث در بالا كاملاً تفاوت دارد . یك لاتكس امولسیونی حاوی ذرات پلمیری كلوئیدی ( معمولاً در اندازه های كوچكتر از 5/0 میكرون ) است . كه توسط یك امولسیون كننده پوشیده می شوند تا ذرات با یكدیگر جمع نشده و بهم نچسبد . به عبارت دیگر رنگهای پایه لاتكسی پایدار می شوند . همچنین ذرات با اندازه های فوق حركت بروانی از خود نشان می دهند . پس از بكاربردن بر روی رنگ لاتكس بر روی زمینه ، آب موجود شروع به تبخیر از فیلم مرطوب می كند . در نتیجه ذرات كلوئیدی پلیمر به مرور غلظ تر می شوند. سپس ذرات با یكدیگر تماس پیدا نموده و متراكم می شوند ، در این حالت كماكان مقداری آب موجود دارد كه یا باید تبخیر گردد و یا جذب خلل و فرج ، سطح زیرین شود . در نهایت ذرات كاملاً به یكدیگر چسبیده و به فیلمی به هم پیوسته و بدون حفرة خالی تبدیل می شوند .

هر چند كه این فرایند در نگاه اول ساده به نظر می رسد ، ولی چندین عامل از به هم چسبیدن ذرات و تشكیل یك فیلم به هم پیوسته محافظ جلوگیری می كند . ابتدا باید خود پلیمر به اندازة كافی نرم بوده و دمای انتقال شیشه ای پایینی داشته باشد تا بتواند ذوب شود . بدین خاطر اكثر پلیمرهای پایه لاتكس به صورت كوپلیمر مورد استفاده قرار می گیرند كه معمولاً نرم تر از هموپلیمرهای مربوطه هستند ( این موضوع بعداً‌مورد بررسی قرار خواهند گرفت ) . همچنین امكان افزایش مواد در هم آمیزنده ( نرم كننده های موقت ) به فرمول بندی رنگ وجود دارد . به علت اینكه آب بخار شود ، مواد در هم آمیزنده فوق اثر نرم كنندگی خود را بر روی ذرات پلمیری افزایش می دهند و در كار چسبیدن انها به یكدیگر را تسهیل می كند .

نكتة مهم دیگر دمای كاربردی روكش های لاتكس می باشد . در صورت پایین بودن دما ممكن است ذرات كلوئیدی سخت تر از آن باشند كه به هم بچسبند. همچنین اگر تعدای از ذرات پلیمری لاتكس خیلی بزرگ باشند در تشكیل فیلم اشكال ایجاد می كنند .

بلاخره فرمول ویژه خود رنگ مهم است . وجود رنگ دانة زیاد در فرمول بندی رنگ در تشكیل فیلم پیوسته ، صاف ، و نرم مزاحمت ایجاد می كند . در واقع هر گونه نابرابری و عدم تناسب افزودنی ها در رنگ می تواند بر تشكیل فیلم لاتكس اثر گذارد .

فیلم رنگ چه ویژگی های باید داشته باشد ؟

كاربرد انواع روكش ها در موارد گوناگون خواص متنوعی از رنگ را مطرح  می كند . به عنوان مثال رنگ هایی كه در قسمت بیرونی منازل به كار           می روند . باید اساساً سرعت جذب و رفع رطوبت توسط چوب را كاهش دهند تا بدین ترتیب چوب عمر بیشتری داشته باشد . این امر از تورم و انقباض چوب ، و از خم شدن آن و تأثیراتی از این قبیل ممانعت می كند . یك رنگ برای قسمت خارجی خانه نه تنها باید فیلمی با قابلیت انعطاف خوب داشته باشد بلكه باید در شرایط محیطی انعطاف خود را حفظ كند . به عبارت دیگر رنگ باید در برابر از دست دادن نرم كننده ها ، یا ترد و شكننده شدن در نتیجه اكسیداسیون فیلم ، مقاومت باشد . یك فیلم رنگ قسمت خارجی خانه باید قادر باشد خود را با انقباض و انبساط های معمولی زمینه فوق دهد .

از طرفی دیگر رنگهای كه برای روكش اتومبیل ها مورد استفاده قرار می گیرند باید ویژگی های دیگری داشته باشند . این روكش باید خیلی غیر قابل نفوذ باشد تا سطح آهن را از نفوذ اكسیژن وآب ( دوعامل تسریع كننده ای خوردگی) محافظت كند . همچنین فیلم باید سطح را از لحاظ الكتریكی عایق كند تا گالوانیزسیون و جریان الكتریكی مورد نیاز برای خوردگی كاهش یابد . آماده سازی سطح زمینه بسیار مهم است . در صورت تعمیر رنگ ماشین ، سطح ان باید از رنگ قبلی تمیز گشته و فلز آن لخت گردد . البته روكش های اتومبیل باید آهن زمینه در برابر برخورد با سنگریزه ها كار حفاظت را انجام دهد . ظاهر روكش نیز بسیار مهم است .رنگ باید قادر به حفظ ظاهر شفاف خود باشد و از پایداری فام خوبی برخوردار باشد . در مورد تجهیزات اصلی یك خط تولید ، سرعت خشك شدن محصول مهم است تا سرعت تولید حفظ گردد .

قیمت فایل فقط 26,000 تومان

خرید

برچسب ها : طرح توجیهی , تولید رنگهای صنعتی , تولید رنگهای ساختمانی , شركت مهررنگ

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر